Od ponad dwóch miesięcy w naszym mieście czynna jest nowa pizzeria. Czym się wyróżnia? Jest jedyną pizzerią, która oferuje pizzę na cienkim cieście i włoskich produktach. Trudno w niej zamówić takie dodatki jak kukurydza, ananas czy sos czosnkowy, gdyż w tradycyjnej włoskiej pizzy ich po prostu nie ma. Zamiast majonezowych sosów czosnkowych jest oryginalna oliwa z oliwek z dodatkiem prawdziwego czosnku, a także peperoncini (ostre papryczki).
Nieprzypadkowo oryginalna włoska pizza w 2017 roku znalazła się na liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Podobnie jak we włoskich prowincjach, także w kostrzyńskiej pizzerii Ciao Italia, to popularne na całym świecie danie bazuje na lekkim i smacznym cieście oraz oryginalnych włoskich składnikach. Już same menu robi wrażenie dla miłośników pizzy otwartych na nowe kompozycje i smaki. Ciekawie się prezentuje pizza z gruszką, miodem, mozzarellą i gorgonzolą, a tajemnicza nazwa Tris di funghi e lardo mówi nam, że możemy cieszyć się smakiem mozzarelli, grzybów i słoniny. Pizzeria oferuje także dwa rodzaje boczku – speck (wędzony) oraz pancetta (surowy). Z polskich składników wykorzystywane są zaledwie pieczarki, rucola i pomidorki. W pizzerii dostępne są także włoskie piwa oraz napoje i soki. Ciekawostką jest także pizza 50 cm oraz sprzedawana na kawałki od 5 złotych. W ofercie są również włoskie sałatki z kurczakiem, tuńczykiem, krewetkami, grecka i Italia, podawane z pieczywem Schiaccia. Zapraszamy.